• Je kan me ook vinden op Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn

Lonny

Hoi, ik ben Lonny de Schrijver

Samen met mijn man en onze 3 kinderen wonen we in het mooie Lamswaarde. In ons gezin hebben we o.a. met ADD, hoogsensitiviteit en dyslexie te maken en dat is de aanleiding geweest om het werk te doen wat ik nu doe.
Al 25 jaar werk ik met kinderen/jongeren en hun ouders. Eerst als meewerkend eigenaar van mijn eigen kinderopvangorganisatie en in 2009 richtte ik mijn praktijk in Lamswaarde, Zeeuws-Vlaanderen, op.

 

 

Een andere aanpak

Mijn kinderen ontwikkelden zich niet altijd volgens het boekje en hadden het soms niet makkelijk op school en daarbuiten. ‘Het zat er wel in, maar het kwam er niet uit’, hoorden we dan. Frustrerend en verdrietig, vond ik dat. Ik ging zelf maar op zoek naar datgene wat ze nodig hadden om het er wél uit te laten komen. Datgene waar mee ze tot ontwikkeling komen, zich veilig genoeg voelen om dat te kunnen, naar ‘de eisen’ van school/werk/omgeving, maar vooral passend bij wie ze zijn. Gaandeweg merkte ik dat ik, door bijvoorbeeld materiaal voor beelddenkers aan te bieden en reflexen te integreren, ze enorme stappen kon laten maken. Ik besloot dat het niet alleen voor mijn gezin weggelegd moest zijn, maar ook voor andere kinderen en volwassenen en daar was het begin van mijn praktijk in 2009.

Zien dat iemand beter in zijn vel zit, meer stabiliteit vind en dus weer vol vertrouwen kan gaan groeien is voor mij het allermooiste stuk aan mijn werk.

Mijn nieuwsgierigheid naar leerproblemen en gedragsproblemen heeft er voor gezorgd dat ik heel wat trainingen, opleidingen en cursussen gevolgd heb en nog steeds volg. Ik kan dus voor iedere klant specifiek afstemmen op de behoeften en de ontwikkelingen die er zijn. Want niemand is hetzelfde en deze manier van werken maakt mijn aanpak bijzonder effectief. Voor mijn gevoel ben ik nooit uitgeleerd: telkens als ik weer een training of cursus gevolgd heb, heb ik weer een stukje van de grote puzzel, maar af is het nog lang niet.

Reflexintegratie en psychomotoriek, aangevuld met alle ander kennis en ervaring die ik heb, vormen een ijzersterke en effectieve combinatie waarmee ik ook je kind en jou kan helpen!

 

Ben je benieuwd wat ik voor je kind en jou kan betekenen?
Klik dan hier op een afspraak te maken:

 Maak afspraak

 


Opleidingen, trainingen, bijscholing en achtergronden

 • Masgutova reflexintegratie, Core in Training. Gevolgde modules: Dynamic and Postural Reflex Integration, Archetype Movement Integration, Lifelong Reflex Integration, Tactile Integration, Reflex Integration Disorder and PTSD recovery Masgutova reflexintegratie, Core in Training. Gevolgde modules: Dynamic and Postural Reflex Integration, Archetype Movement Integration, Lifelong Reflex Integration, Tactile Integration, Reflex Integration Disorder and PTSD recovery

 • Donche - Psychomotorisch onderzoek en remediërend leren bij kinderen Donche - Psychomotorisch onderzoek en remediërend leren bij kinderen

 • BrainGym 101 BrainGym 101

 • Ontwikkelingslab en SAQ eEMP Ontwikkelingslab en SAQ eEMP

 • CNLS - Visueel screener en - trainer CNLS - Visueel screener en - trainer

 • CNLS - Dominantiematrix CNLS - Dominantiematrix

 • CNLS - Jamara rekencoach CNLS - Jamara rekencoach

 • Gecertificeerd Ik leer anders-trainer Gecertificeerd Ik leer anders-trainer

 • Gecertificeerd Ik leer leren-trainer Gecertificeerd Ik leer leren-trainer

 • Gecertificeerd MMS-coach Gecertificeerd MMS-coach

 • 1-daagse schoolopleiding 1-daagse schoolopleiding

 • Dyslexie en Engels Dyslexie en Engels

 • Intuïtieve ontwikkeling en Magnetiseren Intuïtieve ontwikkeling en Magnetiseren

 • Zorgtrajectbegeleider en verschillende workshops Zorgtrajectbegeleider en verschillende workshops

Deel dit via: