• Je kan me ook vinden op Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn

Aanpak

Hoe gaat het in zijn werk?

Eerste afspraak

Als we via de telefoon of de mail een afspraak hebben gemaakt kom je bij mij in de praktijk in Lamswaarde. Vaak wordt er tijdens dit eerste telefonische – of mailcontact al uitgelegd wat er de afgelopen tijd allemaal gedaan en gebeurd is.

Bij een nieuwe aanmelding stuur ik je per mail een intakeformulier wat je minstens 1 werkdag vooraf ingevuld en ondertekend terug te stuurt of mailt. Ik heb dan zo al een indruk van je hulpvraag en achtergrond. Dit werkt efficiënt bij de eerste afspraak.

Een eerste afspraak duurt ongeveer een uur. Als het een afspraak/behandeling voor een kind is komt één van de ouders (of beiden) altijd mee. Ik probeer tijdens deze afspraak aan de hand van de hulpvraag een uitgebreid beeld te krijgen van wat er speelt en wil graag van alles weten over de vroege ontwikkeling en verdere gebeurtenissen in het leven. Ik kijk onder andere of de primaire reflexen goed geïntegreerd zijn, hoe de oogsamenwerking is, of er sprake is van stress/spanning, waar uitdagingen en talenten liggen en wat er allemaal goed gaat. Vanuit een meervoudige benadering kan ik meer doen dan alleen symptoombestrijding en daadwerkelijk de oorzaak aanpakken.

Al deze informatie verwerk ik in een verslag en plan van aanpak, wat we de tweede afspraak samen bespreken. Mocht ik het gevoel hebben dat ik niet de juiste persoon ben om jou of je kind te helpen, dan geef ik dat ook aan. Ik kan je dan adviseren of direct doorverwijzen naar iemand in mijn netwerk die beter aansluit bij je hulpvraag. 

 

Aan de slag met brein en lichaam

Vanaf deze tweede afspraak gaan we aan de slag met brein en lichaam. Vaak staan zij in de overlevingsstand of zijn er blokkades. Dan kan je je niet goed ontplooien of verder gaan. Daarom ligt in het begin vaak de aandacht op het tot rust brengen van het lichaam door middel van het integreren van reflexen die nog niet optimaal geïntegreerd zijn. Want pas als je uit de overlevingsstand komt, de blokkades weg zijn, heb je weer ruimte om te groeien en vooruit te gaan en kunnen er andere manieren om je verder te ontwikkelen bij gepakt worden.

Ik geef vaak ook oefeningen voor thuis mee, die het liefst consequent geoefend worden (maximaal een kwartiertje, zo’n 3-4 keer per week). Dit is belangrijk want als iemand al een tijdje op ‘overleven’ staat is er herhaling nodig zodat het lichaam de juiste reflexpatronen weer door heeft. Rust en veiligheid zijn dus bij mijn in de praktijk, maar ook thuis erg belangrijk.

Omdat iedereen anders is werk ik niet op een vaste manier. Tijdens de behandeling zie ik dat dingen soms sneller gaan dan gedacht, soms is er juist extra oefenen nodig. Een gemiddeld aantal behandelingen noemen is dus lastig en hangt van veel factoren af. Behandelingen zijn één keer per 2-4 weken en we werken dan ongeveer een uur. 

De reflexintegratie behandeling wordt gegeven op de behandeltafel, gewoon met de kleren aan en de schoenen uit. Soms is het fijn sokken uit te doen. Makkelijk zittende kleding is ook prettig tijdens de behandeling.

 

Na een behandeling

Na een behandeling kan het gebeuren dat er een vermoeid of grieperig gevoel is. Het is daarom belangrijk om na de behandeling veel water te drinken
(tip: neem een flesje mee voor de terugweg).

Als er voor de oefeningen of opdrachten trainingsmateriaal nodig is, wordt dat in bruikleen meegegeven.

Deel dit via: